De eerste schooldag

Eindelijk is het dan zover. Uw kind is klaar om naar school te gaan. Om deze dag zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben wij een paar tips voor u verzameld.

Schooltas
Geef uw kind een schooltas (rugtas) mee met iets te eten, drinken en een reservebroekje. Voor het 10-uurtje is een stukje fruit met iets te drinken altijd lekker én gezond. Voor tussen de middag is een goed gevulde lunchtrommel prettig. Wil u het eten en drinken voorzien van naam?

Kleding
Doe uw kind kleding aan die het zelf makkelijk kan aan- en uittrekken. Op die manier worden ongelukjes zoveel mogelijk voorkomen en dat is voor uw kind wel zo prettig.

Gymschoenen
Gelieve uw kind gymschoenen mee te geven naar school, voorzien van naam. Deze schoenen blijven op school, zodat ze altijd gymschoenen aan kunnen trekken wanneer ze gaan gymmen.

Labelen
Wanneer u zoveel mogelijk wilt voorkomen dat er dingen gaan kwijtraken, kunt u het beste spulletjes labellen. Bijvoorbeeld: jas, tas, drinkbeker, broodtrommel etc.

Foto’s!
Vergeet uw fototoestel niet mee te nemen naar deze eerste dag! Het is toch weer een mijlpaal in het leven van uw kind!

Afscheid nemen
Maak het afscheid niet te lang. Wanneer uw kind de juf een handje heeft gegeven, op zijn stoeltje zit en u samen boekje hebt gelezen of samen een spelletje hebt gedaan, neem dan afscheid.

Ophalen
Na een schooldag zijn de kinderen uit groep 1 blij om een bekend gezicht te zien. Zorg dus dat u uw kind op tijd ophaalt.


Via de volgende pagina kunt u ook meer informatie vinden over de eerste schooldag: klik hier om de pagina te openen